Academisch vervolgonderzoek & muzikale projecten Hanna Rijken

Onderzoek Festivals of Lessons and Carols 2019-2020

In Nederland worden steeds meer Festivals of Lessons and Carols gehouden. Dat is de reden dat mijn postdoc-onderzoek aan de PThU in Amsterdam in de maand december inzoomt op deze festivals. Uw hulp is nodig om het onderzoek te laten slagen.

Drie vragen die in het onderzoek centraal staan zijn:

1. Waar worden de Festivals gehouden? Met dank aan ieder die data en plaatsen heeft doorgegeven: onderaan deze pagina vindt u een lijst met meer dan 150 festivals. De lijst wordt steeds bijgewerkt. Mocht u aanvullingen hebben, laat het weten. Alvast dank!

2. Hoe worden de Festivals gehouden? Welke lezingen en carols worden gekozen? En klinken deze in het Engels, in het Nederlands of afwisselend? Om dit te kunnen onderzoeken, vraag ik u om liturgieboekjes, programmaboekjes of een overzicht van de lezingen en liederen op te sturen. Dit kan per email naar hannarijken@hotmail.com.

3. Hoe worden de Festivals ervaren? Graag verzoek ik iedereen die in december 2019 naar een Festival of Lessons and Carols is geweest een korte online vragenlijst (7-8 minuten) in te vullen. De link vindt u hieronder (rode knop). Veel dank voor uw medewerking!

https://rijken.onlinesurveys.ac.uk/onderzoek-festival-of-lessons-and-carols-2019

Invullen kan tot en met 10 januari 2020.

De resultaten van het onderzoek worden op donderdagmiddag 13 februari 2020 om 14.00 uur gepresenteerd tijdens het symposium Choral Evensong Experiences (UK & NL) in de Lutherse Kerk in Utrecht. Allen van harte welkom!

dr. Hanna Rijken, postdoc onderzoeker aan de PThU Amsterdam

Overzicht Festivals of Lessons and Carols december 2019.

De lijst wordt steeds bijgewerkt, mocht u aanvullingen hebben, laat het weten.